علیرغم محدودیتهای ایجاد شده از سوی حکومت طالبان علیه زنان، دو نهاد آموزشهای حرفهای فراغت ۳۰ دختر را در بخشهای خیاطی و چرمهدوزی در غرب کابل جشن گرفتند.
به گزارش انصار، آموزشگاههای «آروین و رشد مجدد جامعه» روز دوشنبه، ۲۰ قوس فراغت ۳۰ بانو را که قبلا از مکتب و دانشگاه محروم شده بودند، در بخشهای خیاطی و چرمهدوزی با حضور پررنگ زنان و دختران جشن گرفتند.
اشتراک گستردهای زنان و دختران در این مراسم چشمگیر بود؛ آنهم در روزهایی که حکومت طالبان برای بهحاشیه راندن زنان تلاش میکند و نگرانیها از سلب عاملیت زنان شدیدا گسترش یافته است.
مسؤولان این نهادها میگویند، با وجود نبود زمینهی کار برای دختران و زنان در کشور، آنان بانوان را در بخش صنایع دستی آموزش میدهند تا به خودکفایی و استقلال مالی برسند.
شیرین آروین، مسؤول این آموزشگاه گفت: «این شانزدهمین دور است که ما دختران را از آموزش صنایع دستی فارغ میسازیم. و امروز هم ۳۰ دختر که در بخشهای خیاطی و چرمهدوزی آموزش دیدهاند، فارغ شدند.»
هاجره محمدی، یکی از کارآموزان حرفهی خیاطی و چرمهدوزی میگوید که او پس از آنکه کورسهای آموزشی مسدود شد، به آموزش خیاطی روآورد و اکنون میتواند در این بخش کار کند.
او فارغ صنف دوازدهم مکتب است و از دختران میخواهد که زبان انگلیسی بیاموزند و تحصیلات خود را در خارج از کشور ادامه بدهند.
ظاهر سلطانی، آموزگار و مؤسس آموزشگاه ظهور در محفل فراغت دختران بر اهمیت و ضرورت نهادهای آموزشی در کشور تاکید کرد و محرومیت دختران از تحصیل را ضربهی جبران ناپذیر به جامعه خواند.
آقای سلطانی همچنان از دختران محروم از آموزش و تحصیل خواست که خلاَ آموزشی را با استفاده از فناوریهای موجود و استفاده از شبکههای اجتماعی برای کسب تعلیم و تحصیل پر کنند.
بر اساس گزارش خامهپرس بیش از دهها زن کارآفرین در بخشهای صنایع دستی و فروش لباسهای زنانه در غرب کابل فعالیت میکنند و زمینهی کار را برای صدها زن دیگر فراهم کردهاند.
از سوی دیگر، یک نهاد آموزش زبان انگلیسی در غرب کابل دختران را برای اخذ بورسیههای تحصیلی به خارج از کشور آماده میسازد و اکنون بیش از ۵۰۰ دختر در این مرکز زبان انگلیسی آموزش داده میشوند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28954